Fatta får det Europeiska medborgarpriset

on

Amanda_fatta_800x300Amanda Sterner Nordin på Engarden AB, som är aktiv i Fatta och gruppledare inom projektet Fatta Samtycke, säger att hon är väldigt glad över beskedet att Fatta tagit emot Europaparlamentets pris för enastående européer och berättar att ett metodmaterial om samtycke kommer att lanseras till hösten. 

Metodmaterialet som håller på att tas fram syftar till att lägga grunden för en samtyckeskultur. Vi vill göra det enkelt att ta del av materialet som är tänkt att väcka idéer och starta diskussioner om vad en samtyckeskultur innebär. Materialet kommer att lanseras av Fatta! med en stor release i höst, säger Amanda Sterner Nordin.

Fatta är en ideell medlemsförening för alla som vill engagera sig mot sexuellt våld och för samtycke i praktik och lagstiftning. Det Europeiska medborgarpriset delas ut till medborgare eller organisationer som på något sätt hjälpt till att främja samarbetet mellan EU:s länder eller gett uttryck för EU:s värderingar om grundläggande rättigheter.

Priset motiveras med att Fatta ”genom sitt samhälleliga engagemang har påverkat den svenska opinionen och riktat uppmärksamhet på sexuellt våld och behovet av sexualbrottslagstiftning som bygger på samtycke”.

Läs mer om det Europeiska medborgarpriset 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s